FRI FRAKT & MIN. ORDER 10 PAKET

NESPRESSO® KOMPATIBLA KAPSLAR

SNABB & TRYGG LEVERANS INOM 1-3 DAGAR

HÅLLBARHET I ALLA LED OCH MILJÖSMART!

FRI FRAKT & MIN. ORDER 10 PAKET

NESPRESSO® KOMPATIBLA KAPSLAR

SNABB & TRYGG LEVERANS INOM 1-3 DAGAR

KOMPOSTERBARA KAFFEKAPSLAR

Hela 1/3 av Västeuropas totala kaffekonsumtion består av kaffekapslar varav majoriteten av dessa är konstruerade av plast med aluminiumlock. Komplexiteten av förpackningen i kombination med kaffesump som samlas i botten av kapseln kan således försvåra källsortering. Att ständigt behöva plocka isär och källsortera en sådan kapsel tar ifrån det bekväma med att dricka sin morgonkaffe från sin Nespresso® maskin, varpå det är där Caffesso ger bekvämlighet.

Med tanke på att marknaden för kaffekapslar har ökat ca 9 % årligen sedan 2011 i den miljömedvetna värld vi lever i idag är vi oroade att det fortfarande endast finns enstaka miljövänliga alternativ till Nespresso®. Därmed bestämde sig Caffesso att upphöra försäljningen på kapslar gjorda av plast och aluminium till att endast sälja 100 % komposterbara kapslar gjorda utav sockerrör och sockerbetor.
tor.

kompost ok vincotte

Våra kapslar är industriellt komposterbara, vilket innebär att de kan kasseras i den gröna organiska avfallsbehållaren (trädgård / mat / frukt) som samlas in av det kommunala avfallet. Kapslarna komposteras sedan (industriellt) i tre månader enligt det europeiska EN 13432-direktivet och hamnar som ny kompostmark för grönsaker / trädgårdar.

komposterbart biobased

Biobased refererar till produktionsmaterialets förnybara växtbaserade ursprung. Det innebär att en viss procentandel av de använda materialen härrör från förnybara växtresurser, i vårt fall sockerrör.

CAFFESSO - HÅLLBARHET I ALLA LED

Caffessos kaffe är godkänd av Svenska livsmedelsverket i alla produktionsled. Rostning, malning och paketering är godkänd av US FDA (US Food and Drug Administration) och är certifierad av och arbetar under ISO och IFS tillverkningsstandardarder samt under HACCP´s regler för egenkontroll.

Våra ”green beans” kommer från ett noggrant urval av de bästa kaffeplantagen och farmare i världen som uppfyller våra krav på etik och moral, och vi kan spåra varje säck i alla led tillbaka till respektive farm. Samtliga plantage och gårdar är under uppsikt, godkända och certifierade av:

  • ICEA (Instituto Certificazione Etica e Ambientale – Ethical and Environmental responsibility)
  • RINA (Quality Certification)

Miljövänliga certifikat

  • OK COMPOST (Certificate Compostable material)
  • OK BIOBASED (Certificate Biobased i.e renewable plant based material)