FRI FRAKT & MIN. ORDER 10 PAKET

NESPRESSO® KOMPATIBLA KAPSLAR

SNABB & TRYGG LEVERANS INOM 1-3 DAGAR

HÅLLBARHET I ALLA LED OCH MILJÖSMART!

FRI FRAKT & MIN. ORDER 10 PAKET

NESPRESSO® KOMPATIBLA KAPSLAR

SNABB & TRYGG LEVERANS INOM 1-3 DAGAR

OM KAFFET

Hur rostas och tillverkas vårt Kaffe ?

Oftast rostar vi vårt kaffe till mellan vad som kallas City Roast och Fransk Rost och tar bort bönorna från rosten precis före den andra sprickningen. Detta görs för att maximera mängden kaffe olja kvar i bönan för att ge mest fyllighet och smak till kaffet, Ibland, och för vissa speciella blandningar, rostar vi vårt kaffe lite mörkare men aldrig så att bönorna blir oljiga på utsidan och tappar smak. Graden av rostning beror på bönorna och för att leverera en optimal smak upplevelse för avsedd blandning och påverkar även vattenflödet genom kaffet i kapseln ner i koppen. Efter rostningen får kaffet vila i minst ca 6 timmar för att sen malas och förpackas i kapslar. Bönorna hälls i en Columbini Industriell malningsmaskin som är monterad ovanpå själva kapsel maskinen. Bönorna blandas och malas sedan till exakt specifikation vad gäller densitet och grovhet och rinner sedan ned i ett precisionsverktyg där det nymalda kaffet portioneras ut med exakt 5,5gr i individuella kapslar och omedelbart försluts med ett folie lock.

Varför olika blandningar av kaffe?

Kaffe reagerar olika under rostningen beroende på säsongsvariationer. Därför läggs stor vikt vid att förstå hur årstiden påverkar vårt kaffe under rostningsprocessen. Genom att använda en blandning av olika bönor i kapslarna skapas smakprofiler som är mer komplexa och mer balanserade än de olika kaffesorterna var för sig. Temperaturen som kaffet rostas i är av stor betydelse för smaken så därför används en kombination av gammalt hantverk och modern analysteknik för att säkerställa att varje rostning producerar den perfekta smaken.

Mellan 18 och 25 olika kaffebönor används från hela världen. De mest använda är Arabica bönor men vi använder även fyra olika Robusta bönor. För att lyfta fram nya och spännande karaktärer i blandningarna. Likt vin och vindruvor har Arabica bönor distinkta skillnader i smak beroende på var i världen det odlats. och Robusta bönornas syror hjälper till att framhäva de olika smakerna i Arabica bönorna, för att skapa våra unika blandningar.

Det största hotet mot färskt, nymalet kaffe är syre. Lämnas ett öppnat paket kaffe ute ett par dagar märks det hur aromen blir mindre och hur smaken kraftigt förändras. Du vet säkert hur gott det doftar när ett nytt paket kaffe öppnas och hur fantastisk den första koppen smakar. Du vet också säkert hur snabbt kaffet sen förlorar både arom och smak efter det att paketet är öppnat. Tack vare att Caffesso’s kaffe portionsförpackad i lufttäta kapslar omedelbart efter malningen innehåller våra kapslar oemotståndligt färskrostat och fint malet kaffe, vilket ger dig en perfekt Espresso och kaffe upplevelse - varje gång.

Caffesso’s kaffekapslar är anpassade för 40 ml vatten vilket är en enkel espresso. Önskas däremot en dubbel espresso "dopio" rekommenderas 2 kapslar, inte bara dubbelt så mycket vatten, för att bibehålla den perfekta smaken.

Brasil

En runda Lungo kombinerar rika chokladtoner med subtila blommiga toner. Blandat ursprung.

Intensitet
/10

Marcala

En stark, fullfodrad Ristretto kännetecknad av ett intensivt och bittrat chokladarom.

Intensitet
/10

Tolima

En fyllig Espresso som skapar en utsökt rund och balanserad blandning med en rostad nöt och chokladsmak.

Intensitet
/10

Honduras

En riksmakande medellång espresso med en balanserad blandning av citrus och fruktiga toner som avger en söt doft.

Intensitet
/10

Green

En delikat grön kaffe med ljusa örttoner och mild smak.

Intensitet
/10